Kitekurs vinter 20.- 21. feb Norefjell

Kitekurs vinter 20.- 21. feb Norefjell


Arrangør: Akershus Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 20.02.2021 09:30

Tid


 

Gjør deg klar for vinterens eventyr!

Norefjell er nærmeste destinasjon for snøkiting fra Oslo. Hit kan du kjøre på under to timer fra byen (uten kø). Kitekursene blir holdt på "danseflata" rett over heisene på Bøseter siden. 

Her er det fantastisk vakker utsikt mot Gråfjell og Høgevarde i nord, Eggedal i Vest og Hallingdal i øst. Norefjell er en populær skidestinasjon med flere hytter og et knippe hoteller. 

Bedriftsidretten i Akershus tilbyr kurs i samarbeid med Fluid:

  • Over 20 års erfaring
  • Erfarene instruktører
  • Fokus på sikkerhet
  • Alt av kite-utstyr inkludert på kurs med oss
  • God oppfølging etter kurs 
  • Gode tilbud på kiteutstyr

GENERELL INFORMASJON

Nybegynnerkurs

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting og de som har prøvd litt kiting før. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med alt av kiteutstyret.

Utstyr

Fluid bruker både foil og tubekøter på sine kurs. Veldig mange skal kun kite på snø etter endt kurs og da velger de fleste en foil kite. Tubekitene kan brukes på både snø og vann og blir som oftest brukt av de som kiter begge steder.

Hva du trenger å ta med

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjelm, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko om du ikke liker å gå hele dagen i slalomsko. Alle må også ha snøbriller, solkrem og annet utsyr for å klare seg i fjellet. 

Vindgaranti

Det blåser ofte på fjellet, så de fleste helger er det mulig å gjennomføre kurs. Skulle det ikke være mulig å få opp kiter på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs.  

Flytting av kurs 

Flytting av kurs kan forekomme. Dette skjer hvis vi ikke klarer å fylle opp kurs eller hvis været ikke tillater oss å holde kurs. Da vil vi sette deg opp på et nytt kurs der det er ledig plass! 

Aldersgrense:

Alle deltakere under 18 år må ha skriftlig godkjenning fra foresatte. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse. Er deltakeren under 16 år må foresatte bli med på kurset.

 

PROGRAM

Lørdag

Oppmøte kl. 09:30 i resepsjonen på Norefjell Ski og Spa (om ikke annet er avtalt med instruktøren) Ha skistøvler eller snowboardboots på. Du får utdelt trapes og klippekort til t-kroken som tar oss til toppen, og derfra er det cirka 700 meter å gå til kursplassen (kan være litt tungt om det er mye snø, men alle klarer det). Alle kursdeltakerne får en kitebag hver som de må bære på ryggen til kursplassen. Det forventes at du er i normalt god form, og er i stand til å gå et stykke på bena i snø. Har du feller kan du bruke det i stedet for å gå på bena. 

Denne dagen er det fokus på litt teori, pakking av kite, launch- og styring av kiten; Hvordan legge kiten sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne, vind og vær tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på hotellet etter en skitur igjennom skogen ca kl 16.00

Søndag

Oppmøte kl. 09:30 samme sted som lørdag. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp dagen før. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før man får prøve med ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltagernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på hotellet ca 16:00.

Endringer i programmet kan forekomme etter vær- og vindforhold; instruktøren vil holde dere oppdatert.

 

OVERNATTING / MAT

Overnatting kan bookes direkte med fantastiske Norefjell Ski & Spa Booking gjøres direkte på www.norefjellskiogspa.no

Har du spørsmål angående booking så ta kontakt med Norefjell Ski & Spa på  

32 14 82 00 | booking@norefjellskiogspa.no

 

PRISER

Pris: Kr 3290,- (+betalingsgebyr) Medlem av bedriftsidrettslag

Pris: Kr 3490,- (+betalingsgebyr) Ordinær pris


Kontaktperson:

Tore Wiken
911 77 809
tore.wiken@bedriftsidretten.no


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Andre arrangementer fra Akershus Bedriftsidrettskrets

Levert av IdrettenOnline