Akershus Bedriftsidrettskrets

Akershus Bedriftsidrettskrets

Månedens frivillige

Postet av Akershus Bedriftsidrettskrets den 1. Okt 2019


Jarle Amundsen er månedens frivillige i september. Han er leder for bedriftsbowlingutvalget på Romerike. I tillegg sitter han i kretsstyret i Akershus Bedriftsidrettskrets. 


-Hvordan kom du inn i bedriftsidretten? 

Gjennom pappa.  

Jeg husker jeg gikk barneskirenn som ble arrangert av Luftforsvarets Forsynings Kommando (LFK) fra jeg var rundt 6 år gammal. Jeg begynte sjøl å jobbe i LFK i 1978, og jeg spilte bordtennis for bedriftsidrettslaget. Så dro jeg i militæret i 1981, og kom tilbake i 1982, og spilte da i 8 mnd. før jeg slutta i LFK. Deretter begynte jeg med bedriftsbowling i 1984, og siden da har jeg spilt bedriftsbowling.  

Jeg kom inn i kretsstyret i bedriftsidretten i 2011. Bowlingutvalget tror jeg at jeg har vært i siden slutten av 90-tallet og fram til nå. Etter at jeg hjalp pappa med valget i 2011, ble jeg leder for valgkomiteen fra 2012 til 2019. Nå er jeg tilbake i kretsstyret igjen.  


-Hva mener du er nøkkelen til et godt idrettsarrangement? 

Rutine og gode medarbeidere! 

I bowlingutvalget som jeg driver med, er god kommunikasjon med de som spiller viktig. Kjekt å spørre deltagerne om hva de ønsker. Å ha et godt samarbeid med hallene, eller på de områdene du skal arrangere på, er alfa og omega.   


0 Kommentar

Idrett gjennom jobben skaper vennskap!

Postet av Akershus Bedriftsidrettskrets den 26. Sep 2019


Gjengen i KLPs bedriftsidrettslag samles og spiller Cage ball i lokalene på Nydalen, Oslo. Ballen fyker i raskt tempo mellom spillerne, og pulsen deres pumper. Kroppen produserer “lykkepiller”, og gutta har det moro!  

– Det er kjempegøy. Det er nettopp det: Vi har det gøy. For min del har det skapt mer arbeidsglede. Du føler at du er på laget der og, ikke bare på banen, men også på jobben, sier Aksel Nikolai til Finansforbundet. 

Idretten kan være en fin inkluderingsarena for fremtidige og gode kameratskap. Det å være en del av noe som er større enn seg selv gir en positiv følelse og skaper tilhørighet. Du er med på å bidra til at laget sammen mestrer. Den gode lagfølelsen dukker opp samtidig som tilliten til kameratene dine øker, og vennskapet forsterkes. Relasjonsbygging på flere arenaer enn på kontoret.  

– Jeg liker at vi samles rundt noe annet enn det som er jobb, og tror det er sunt at det er noe ekstra som vi konkurrerer med og mot. Ja, og så er det jo bra å holde seg i bevegelse, sier han til finansforbundet.

Les mer i artikkel skrevet av Finansforbunet


0 Kommentar

Vil du være med å bestemme turene for 2020?

Postet av Akershus Bedriftsidrettskrets den 3. Jun 2019


Ti på Topp er en kampanje som drives av frivillige, med støtte fra administrasjonen. Siden vi er i oppstartfasen i Follo trenger vi flere frivillige som har lyst til å tilrettelegge for at flere kommer seg ut på tur. Vi trenger deg som er glad i å gå tur, engasjert og relativt godt kjent med turterrenget i Follo.


Hvilke oppgaver ønsker vi hjelp til å løse?

  • Valg av turmål
  • "tracking" av løyper med GPS (her kan en bruke app på mobil eller pulsklokke) 
  • Utarbeiding av turbeskrivelser(etter mal)

Vi bytter ut 4-5 turer hvert år, så vi håper at våre frivillige kan bidra med 1-2 turer i året.


Hva kan vi tilby?

  • Muligheten til å være del av en frivillig organisasjon som jobber for å fremme fysisk aktivitet og friluftsliv.
  • Nødvendig opplæring.


Dersom dette kan være interessant, send en e-post til jarle.blindheim@bedriftsidretten.no.


0 Kommentar

Månedens frivillige - Øystein Hjell

Postet av Akershus Bedriftsidrettskrets den 3. Jun 2019


Øystein Hjell har vært sterkt engasjert i organiseringen av bedriftsbowling og bedriftsgolf på Romerike i en årrekke. I tillegg har han sittet som kretsleder i Akershus Bedriftsidrettskrets. Øystein ble månedens frivillige i mai og ble tildelt blomst og diplom på oppmannsmøtet til serien i bedriftsgolf på Romerike.


-Hvordan kom du inn i Bedriftsidretten?

-Jeg kom inn i Bedriftsidretten på slutten av 80-tallet. Jeg jobbet i Technitron AS (nå OKI Systems), og det var noen av oss som var ute å spilte bowling på en av våre mange sosiale tilstelninger for de ansatte. Der fikk vi høre om Bedriftsidretten, og vi bestemte oss for å prøve å stille et lag. Om det fungerte? Jeg spiller jo i bedriftserien enda, da...


-Hva er nøkkelen til et godt idrettsarrangement?

-Nøkkelen til et godt idrettsarrangement er forberedelser. Det å ha engasjerte frivillige å spille på, både i forkant og under et arrangement er viktig. Når deltagerne kommer til stevnet, så skal de ikke merke noe av det arbeidet som er gjort i forkant. De skal bare kose seg, bedrive sin hobby og idrett, og nyte. Og til arrangører og frivillige, så vil jeg si følgene: De fleste av de tingene som gikk feil eller ikke ble helt som dere hadde planlagt vil ikke bli registrert av deltagerne. Til sist, spør etter tilbakemeldinger! De er nyttige for at neste tilstelning kan bli enda bedre.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline